Craiova de ieri 1927-1947 volumul 1 Centrul - album bilingv imagini din colectii private, informatii inedite

  • Album bilingv Craiova de ieri 1927-1947 - imagini din colectii private, informatii inedite
  • Craiova de ieri 1927-1947 volumul 1 Centrul
  • Craiova de ieri 1927-1947 volumul 1 Centrul
  • Craiova de ieri 1927-1947 volumul 1 Centrul
  • Album bilingv Craiova de ieri 1927-1947 - imagini rare

Pret: 175,00 Lei

* Preţul include TVA.

Categoria : Enciclopedii Craiova

Mobil: 0744.567.379

Telefon: 0251.525.154

E-mail: office @ contag.ro

Adauga in cos

Descriere

Albumul este rodul muncii de doi ani a unei echipe de pasionaţi  ai istoriei oraşului Craiova şi reuneşte fotografii din colecţii publice şi private, majoritatea inedite, care acoperă intervalul cuprins între moartea regelui Ferdinand şi  abdicarea regelui Mihai l.

Acest volum inedit este un demers îndreptat spre cunoaşterea trecutului acestui oraş, o încercare de aducere la cunoştinţa publicului larg a realităţilor Craiovei din preajma celui de Al Doilea Război Mondial, prezentând atât clădiri, străzi sau locuri publice cât şi o oglindă  a societăţii din perioada respectivă. 

Albumul ,,Craiova de ieri 1927-1947” este în format 240x320mm, pe hârtie mată, cu copertă broşată şi supracopertă, bilingv român-englez, numărul paginilor fiind de 240

Editia 2020 a revistei Historia Urbana, apărută sub egida Academiei Române, publică o amplă recenzie a albumului ,,Craiova de ieri 1927-1947''. Câteva paragrafe din textul domnului Dan Dumitru Iacob:

,,Realizarea unui astfel de album nu este singulară în peisajul editorial naţional, însă, dacă cernem lucrările mediocre – multe generate de satisfacerea unor orgolii şi ambiţii găunoase ori de consumarea unor oportunităţi financiare, politicianiste, carieriste etc., –, rămânem cu puţine lucrări de acest gen realizate profesional, după standarde ştiinţifice şi editoriale decente. Surprinzător şi lăudabil este faptul că o parte dintre albumele remarcabile din punct de vedere calitativ, apărute în ultimul deceniu, sunt realizate de către particulari pasionaţi de istorie şi colecţionari de documente, fotografii, cărţi poştale, hărţi şi alte izvoare istorice''.
,,Concepţia, structura şi conţinutul albumului dovedesc că autorii, care nu sunt istorici însă sunt pasionaţi de istoria oraşului în care locuiesc şi sunt colecţionari de fotografie veche, au prospectat şi fondurile de fotografii ale unor instituţii depozitare de surse istorice şi s-au documentat temeinic în privinţa elaborării unei lucrări de acest tip. Mai mult decât atât, ei au apelat la consultanţă de specialitate, albumul fiind revizuit de către un cercetător specializat în istorie modernă şi antropologie culturală, care a redactat şi un util şi pertinent cuvânt introductiv.
Perfect racordat la conţinutul documentar al albumului şi articulat pe cele mai importante idei şi teorii din literatura de specialitate internaţională, textul istoricului craiovean Nicolae Mihai se distanţează categoric de tipicul prefeţelor de circumstanţă, întâlnite la tot pasul, fiind un veritabil articol ştiinţific care se distinge atât prin discursul rafinat, modern şi argumentat, cât şi prin abordarea inovatoare şi prolifică în privinţa sugestiilor de utilizare şi interpretare interdisciplinară a surselor fotografice, respectiv a direcţiilor de investigare a trecutului prin intermediul acestor surse''.

Informatii

Printeaza

Imaginile prezentate au caracter informativ şi uneori pot conţine unele inadvertenţe. Preţurile produselor de pe site-ul nostru pot fi modificate fără o notificare prealabilă sau pot conţine erori de operare şi nu constituie obligativitate contractuală. Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă stăm la dispoziţie oricând pentru eventuale clarificări.